Tip Top Anya

Lépj a saját utadra!

Kedves Tip Top Anyák!

Engedjétek meg, hogy bemutassam Nektek következő interjúalanyomat, Andit. Ismeretségünk régre nyúlik vissza, ugyanis Andi volt az első angol tanárom. Azóta is figyelemmel követem tevékenységét. Egy erős és igen tudatos embert ismertem meg személyében. Elhivatott az egészséges életmód iránt és nem csak magára és családjára figyel, de saját blogjának köszönhetően más is tanulhat tőle.

Nos, lássuk mi Andi története.

1. Mesélj egy kicsit magadról?

Sziasztok! 🙂 Köszönöm szépen a megtisztelő felkérést. Etter Andrea vagyok, jelenleg Esztergomban élek a Családommal. Két Kisfiam van, és éppen várandós vagyok a 3. Gyermekemmel. 

2. Mivel foglalkozol?

A pályámat tekintve már több területen kipróbáltam magam. Turisztikai közgazdászként diplomáztam, majd követve a gyerekkori álmomat szakfordító- és tolmács diplomát szereztem angol nyelven. Ez a két terület azonban nem hozta el számomra a kiteljesedés érzését, ezért a Fiaim születése után vettem a bátorságot és a hobbimat a hivatásommá tettem.Jelentkeztem egy személyi edző képzésre, majd el is kezdtem edzőként dolgozni. Ekkor először éreztem azt, hogy jó úton járok a munkát tekintve. Több, mint 2 évig segítettem másoknak megkedvelni az általam akkoriban favorizált sportágat, a fitnesst. 2020. szeptemberben viszont abbahagytam ezt a jellegű tevékenységet. Ekkor már egy éve jógáztam, illetve vegán életmódot folytattam, és egyre kevesebb időt fordítottam a fitnessre. Úgy éreztem, hogy már nem tudom olyan hitelesen átadni a tudásom, ahogy korábban, ezért a jóga útján indultam el. Jelenleg jógapszichológiát hallgatok. 

3. Hogyan egyezteted össze a családot és a munkát?

Jelenleg nagyon sok időt tudok fordítani a Gyermekeimre, hiszen a várandósság kezdetével itthon vagyok. Kreatív munkákat látok el, vegán recepteket fejlesztek és töltök fel a weboldalamra, illetve a közösségi oldalaimra. Ezen kívül tanulok. De a legfontosabb az életemben, hogy a babavárásra és a Családomra koncentrálok. Korábban is, amikor még az edzőteremben dolgoztam, igyekeztem úgy beosztani a munkaidőt, hogy legkésőbb 16:00-ra az oviba érjek a Gyerekekért. Onnantól 100%-ban a Családé voltam.

4. Mi az, ami motivál a munkád során?

Másoknak való segítségnyújtás, ami egyben önmegvalósítás is a számomra.

5. Hogyan, milyen módszerrel harcolsz a hétköznapok nehézségeivel, legyen az munka, vagy akár magánélet?

Meditációval, jógával. J

6. Milyen értékek fontosak a számodra? Mi az, amit igyekszel tovább adni a gyermekeidnek?

A Család szentsége. Igyekszünk a Férjemmel olyan példát mutatni nekik, amit Ők is tovább tudnak vinni később a saját családi életükbe. Egymás kölcsönös tisztelete, szeretete kiemelkedően fontos számunkra. Illetve az őszinte, tabuktól mentes kommunikáció.

7. Mit látsz, tapasztalsz, milyen a mai világban az Anya szerepe? Te, hogyan éled meg ezt a csodálatos „szerepet”?

Amikor eldöntöttük a Férjemmel, hogy szeretnénk még egy Gyermeket, alaposan górcső alá vettük a körülményeket. Ő Budapesten dolgozik, sokat van távol. A legidősebb gyermekünk sokat betegeskedett, heteket töltöttem vele otthon, és ekkor beláttuk, hogy a személyi edzői munkámnak nem tudunk hosszabb kifutási időt adni. Otthon van rám szükség. Először nehezen helyezkedtem bele ebbe a szerepbe, mert alapvetően nagyon pörgős vagyok. Szerettem bejárni dolgozni, emberekkel találkozni, beszélgetni. Hirtelen azt vettem észre, hogy a Gyerekeimen és a Férjemen kívül nem találkozom senkivel (ekkortájt kezdődött a Covid második hulláma). Elfogott egy tehetetlenség érzés, majd felismertem, és elfogadtam, hogy ebben az életszakaszban ez a feladatom, ezen a területen kell megállnom a helyem. Mára megtaláltam az egyensúlyt, jól érzem magam. 

8. Mit üzensz a többi Tip Top Anyának, mitől lesz valaki szerinted Tip-Top?

A saját példám alapján arra bíztatok Mindenkit, hogy merjen önmegvalósítani, nagyot álmodni és követni a megálmodott célt, illetve ne féljen irányt váltani, ha éppen úgy érzi.

9. Hol találkozhatunk Veled és a Munkáddal?

Az alábbi csatornák bármelyikén elérhettek. 🙂

www.etterandrea.hu
IG: etterandrea.veganathlete
FB: @etterandrea.veganathlete

Köszönöm Andi a beszélgetést, szerintem igazán érdekes és tanulságos volt! Számomra a konklúzió az, hogy Merj változtatni! Ha úgy érzed nem abba az irányba haladnak a dolgok, gondold végig és, ha reális lehetőség van rá, akkor Lépj a saját utadra!