Tip Top Anya

Amikor tudod az Irányt!

Üdvözöllek Tip Top Anyák! Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!

Új év, Új interjúk. Januárban Kiss-Sikesdi Krisztinát szeretném bemutatni Nektek.

Kriszti három gyönyörű kislány, büszke édesanyja. Imádja a gyerekeket így nem meglepő, hogy hivatásában is velük foglalkozik, mindemellett pedig elhivatott sportember, a taekwondo szerelmese. Fáradhatatlan, elszánt és ebben a legnagyobb segítsége, a férje.

Az interjú a következő címet kapta: Amikor tudod az Irányt. Mindjárt meg tudjátok, hogy miért!  

  • Mivel is foglalkozol pontosan?

Végzettségemet tekintve gyógypedagógus, óvodapedagógus, mozgásterapeuta és taekwondo edző vagyok. Mindemellett a Családi Mókavár és Kéz a Kézben Fejlesztő Központ vezetője és a Taekwondo FanatiX SE. alapítója, vezetőedzője.

  • Nem semmi! Miért ezeket a tevékenységeket választottad? Honnan jött az ötlet, az inspiráció?

Igazából mindegyik kapcsolódik valamihez. De, ha kronológiai sorrendben kezdjük, akkor így néz ki az én eddigi életutam: 


A lakótelepen, ahol laktam, sokat játszottam az ott lakó gyerekekkel, akik mind fiatalabbak voltak nálam. Sokszor vigyáztam is rájuk. A gyerekek szülei már akkor mondták nekem, hogy biztosan óvónő leszek, mert jól bánok a gyerekekkel. 12 éves koromtól kezdve taekwondo versenyző lettem. A sport a mindennapjaim része volt (és most is az 🙂 ). A férjem biztatására középiskolai tanulmányaim után óvónőnek tanultam. Már az ottani gyakorlatom során éreztem, hogy a gyerekek fejlesztésével szeretnék foglalkozni. A sportból adódóan pedig egyértelmű volt, hogy mozgásterápiával. Így elvégeztem az alapozó mozgásterápia, majd a homloklebeny terapeuta képzést. Mindeközben a férjemmel nyitottunk egy taekwondo klubot, hogy a sportban szerzett tudásomat is tovább adhassam. Úgy gondoltam, hogy még jobb szakember lehetek a munkámban, ha elvégzek egy gyógypedagógiai főiskolát is, pszichopedagógia szakon. A felvételim beadására 2 napom volt, olyan hirtelen jött ez az egész ötlet. Aztán már a sors kezében voltam…és megerősített abban, hogy ez az én utam, mert felvettek! 🙂

  • Hogyan egyezteted össze a családot és a munkát?

A csodálatos férjem segítségével. Másképpen biztosan nem menne, mindig időhiányban szenvedek. Kialakítottunk egy rendszert, amiben mindenki tudja, mikor, mit és hogyan csinál. Aztán persze mindig borul minden, de jó hinni abban, hogy mi irányítunk. 🙂

  • Mi az, ami motivál a munkád során?

A gyermekek iránt érzett szeretetem. Nagyon jó velük dolgozni. Rengeteg szeretetet kapok tőlük és nem csak én tanítom őket, én is sokat tanulok tőlük. Az őszinteségüket imádom a legjobban! A Családi Mókavár és a Sportegyesületünk vezetése is ezért ennyire könnyű nekem, mert imádom a munkám! Tudom, hogy mennyi embernek tudok segítséget nyújtani, célt adni! 

  • Hogyan, milyen módszerrel harcolsz a hétköznapok nehézségeivel, legyen az munka, vagy akár magánélet?

Különös figyelmet szentelek arra, hogy a férjemmel a legnagyobb „káosz” közepette is mindig jusson időnk egymásra. Ha velünk minden rendben, mi jól vagyunk egymással, akkor ezt a gyermekeink is érzik és a munkánban is szárnyalhatunk, minden akadályt leküzdünk együtt. Ha az egyikünknek van egy elvetemült ötlete, a másik egy pillanat múlva már tovább is gondolja. Nagyon jó páros vagyunk! 🙂 

  • Milyen értékek fontosak a számodra? Mi az, amit igyekszel tovább adni a gyermekeid számára?

Hogy a családban mindig számíthassunk egymásra, mindig ott legyünk egymásnak, különösen, ha baj van. Minden más, másodlagos.

  • Munkád során rengeteg Anyával találkozol. Mit látsz, tapasztalsz, milyen a mai világban az Anya szerepe?

Nem egyszerű a mai világban az anyák szerepe. A legtöbb családban az édesanyák is főállásban dolgoznak, más a családmodell, mint régen. Próbálnak 150%-osan megfelelni a külső elvárásoknak. Szerintem sokkal könnyebb lenne, ha megváltozna a prioritás és csak a saját, belső elvárásaink szerint élnénk.

  • Mit üzensz a többi Tip Top Anyának, mitől lesz valaki szerinted Tip-Top?

Szerintem egy családban, ha az édesanya kiegyensúlyozott, akkor az egész család az lesz. Ezért magunkra is szánjunk minőségi időt, hogy aztán a családunkba és a munkánkba visszafordíthassuk.

Kriszti, nagyon szépen köszönöm az interjút! Azt látom, hogy ha valaki a megtalálja az útját, akkor nincsenek leküzdhetetlen akadályok. Ilyen, amikor tudod az Irányt. Erre te vagy az egyik tökéletes példa.

Amikor tudod az Irányt! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva