Tip Top Anya

Tenni vagy nem tenni…

Hét elején egy számomra fontos idézettel indítottam Eleanor Roosevelttől.

„A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében.”

Álmok

Amíg gyerekek vagyunk, úgy gondoljuk, hogy számunkra nincsenek legyőzhetetlen akadályok. Lehetünk tűzoltók, űrhajósok, orvosok és balerinák. Határ a csillagos ég. Aztán szép lassan, ahogy cseperedünk, eltűnik belőlünk ez a hit. Persze vannak dolgok, melyeket a realitás miatt adunk fel, de aztán valahogy ez szokássá válik, és kezdünk mindent feladni. Nem merünk újba kezdeni. Ha van is olyan dolog, amiről azt gondoljuk, hogy milyen klassz lenne, vagy ezt akarom csinálni, sajnos akkor is legyártjuk a szokásos kifogásokat.

Példa

Én se vagyok különb e tekintetben, de aztán valahogy összeszedtem a bátorságom és elkezdtem azokat a dolgokat, tevékenységeket, melyekről eddig talán csak legmerészebb álmaiban gondoltam. Nekem hatalmas motivációt jelentenek a gyerekeim. Sokszor gondolom végig, hogy mi az, amivel példát tudok nekik mutatni. Vagy egyszerűen csak végig gondolom, hogy azt, amire tanítani szeretném őket, azt vajon látják-e nálam.

Szerintem fontosak a célkitűzések! Teljesen más lendületet tud adni egy napnak az, ha van cél. Lehet, hogy nem tudod már másnap megvalósítani, de ha minden nap dolgozol rajta, akkor bizony létrejöhet.

Inspiráció

A Tip Top Anyában olyan embereket, anyákat is szeretnék bemutatni Nektek, akik hittek az álmaikban és megvalósították vagy legalábbis a megvalósítás útjára léptek. Hamarosan induló blogsorozatomban megismerkedhettek, majd ezekkel a „Hősökkel”.

Szerintem fontosak a valós és inspiráló történetek, azért, hogy legyen bátorság megtenni azt a bizonyos első lépést. Mert sokszor csak ennyi kell.