Egészség

Fejfájás, Migrén

Nem tudom, ki hogy van vele, de engem gyerekkorom óta gyötört a fejfájás. Migrénes voltam és frontérzékeny.

Amit most leírok, azzal kapcsolatosan annyit szeretnék mindenképpen leszögezni, hogy ez Nekem segített, nincsen rá semmilyen orvosi bizonyíték!

Véletlenek már pedig nincsenek

Szokásomhoz híven kicsit barangolásztam a neten, mikor is egy elkeseredett segélykérő üzenetben valaki feltette kérdésként, hogy ki mit tesz, amikor rátör a migrén vagy a fejfájás, a szenvedésen kívül. Számos hozzászólás érkezett, és mivel én is már igen régóta küzdöttem ezzel a problémával végig olvastam mindet, hátha van közte olyan tipp, amit nem próbáltam. Láss csodát találtam egyet, ami egy bizonyos „migrén piercingről” szólt. Na, ez új volt, így hát elkezdtem utána nézni, hogy miről is van szó!

Nyomozás

Nem vagyok egy impulzív ember, és igyekszem mindig mindent körül járni mielőtt elszánom magam valamire, így hát most is így tettem. Találtam cikkeket a témával kapcsolatosan, amiket elolvastam és kikértem egy akupunktúrával foglalkozó szakember véleményét is. Orvosi bizonyíték nincs arra vonatkozóan, hogy működik. Nem is mindenkinek szűntek meg tőle a tünetek teljesen, de akadtak, akiknek igen. Volt akiknek enyhülést hozott.

Pont az i –re

Már egy hete néztem az ezzel kapcsolatos információk áradatát, azt is kinyomoztam, hogy hol tudnak ilyeneket csinálni, amikor egy hajnalba újra bekopogtatott a sajnos jól ismert és durva fájdalom. Reggelre, amikor kicsit már enyhültek a tünetek, arra jutottam, hogy mi veszteni valóm van. Ha csak 1% is az esély arra, hogy többet nem érzem ezt a lüktető, hasogató, őrjítő fájdalmat, akkor már nyert ügyem van.

Irány, szúrunk

Telefonáltam egy piercing szalonba. Nagyon kedvező jelnek vettem, hogy aki felvette a telefont nem csak, hogy hallott már erről a dologról, de csináltak is már ilyet. Ezen felbuzdulva fél óra múlva ott voltam. Nagyon kedvesek voltak velem, mondjuk azt előre közöltem velük, hogy parás ügyféllel van dolguk. A készülődés több időt vett igénybe, mint maga a beavatkozás és büszkén két piercinggel a fülemben távoztam a szalonból. Hát nem mondom, hogy nem fájt, de hát valamit valamiért. Zárójelbe mondom nagyon menőn néz ki, szerintem.

Kettő?!

Igen kettő, ugyanis a nyomozás alatt két pontot találtam, ami felkeltette az érdeklődésem. Az egyik a migrén miatt, ez a daith-piercing, a másik pedig egy általános „jó közérzet” és fájdalomcsillapító pont a shenmen. Úgy voltam vele, hogy legyen mind a kettő, ha már megcsináltatom.

Tapasztalataim

Immáron 2020. június 28-a óta vagyok boldog piercing tulajdonos. Igen, nagyon boldog ugyanis azóta, nem jelentkezett a migrénem! Ami volt fejfájásom ez idő alatt, az pedig a közelébe sem volt annak a fájdalomnak, amit előtte éreztem. Hogy placebo-e? Nos lehet, de aki ismeri a migrén okozta fájdalmat annak szerintem mindegy, hogy placebo vagy sem ha, segít.

Senkit nem akarok rábeszélni a dologra, hiszen nem biztos, hogy Nálad segít. Nekem megérte a próbát.